Etter vedtak i studentrådet har Fagskolen AOF Norge nå blitt medlem av Organisasjonen for norske fagskolestudenter (ONF).

ONF er en partipolitisk uavhengig organisasjon for alle fagskolestudenter i Norge. Siden stiftelsen i 2012 har de fremmet fagskolestudenters interesser og saker gjennom politisk påvirkning og informasjonsarbeid. En av de viktigste jobbene de gjør er å bevisstgjøre hver enkelt student på hvilke rettigheter de har.

Tilstandsrapporten for høgare yrkesfagleg utdanning for 2019 viser at studenter på helse- og oppvekstfag studerer på nett og/eller deltid, siden de gjerne har både fulltidsjobb og familie.

ONFs logo.Wictor Østvand, leder for ONF, sier at det ofte resulterer i at studentene ikke har tid til å sette seg inn i studentdemokratiet på skolen, og engasjere seg i studentorganet.

– Vi ønsker å skape et engasjement hos alle fagskolestudentene, og derfor bistår ONF med kurs og veiledning om studentdemokrati og studentmedvirkning.

Han forteller videre at det er svært verdifullt for ONF å få inn flere studenter som representerer helse- og oppvekstfag:

– Helse- og oppvekstfagstudenter representerer den nest største gruppen fagskolestudenter i Norge. Vi håper at studentene fra Fagskolen AOF Norge vil bidra med innspill til politikk ONF kan jobbe for i tiden fremover, for å gjøre hverdagen til fagskolestudentene enda bedre, sier Østvand.

Marthe og Dariusz fra Fagskolen AOF Norge.
Rektor ved Fagskolen AOF Norge, Marthe Dirdal, og leder av studentrådet, Dariusz Dominik.

Vil sikre fremtiden

Leder av studentrådet i Fagskolen AOF Norge, Dariusz Dominik, sier at dette er starten på et spennende samarbeid for å skape en enda bedre fremtid for fagskolen og studentene:

– Vi skaper et fellesskap hvor vi kan samarbeide og utvikle tilbudet for studenter i Norge. Det er aldri en bedre tid enn nå, og vi vil ha kontroll på vår egen fremtid. Skal vi bare vente og la andre bestemme, eller skal vi ta oss sammen og gjøre det vi kan, så vi kan sikre den fremtiden vi vil ha?

Marthe Dirdal, rektor ved fagskolen, er svært stolt over at vedtaket har gått igjennom og forteller at dette er en stor og viktig begivenhet:

– Dette skal bidra ytterligere til å styrke studentdemokratiet og fokuset på studentenes rettigheter. Fagskolen AOF Norges studenter i ONF skal representere helse- og oppvekstfag, som til nå ikke har vært veldig godt representert.

Marthe Dirdal
Skrevet av Marthe Dirdal

Marthe Dirdal er rektor på Fagskolen AOF Norge. Hun har lang erfaring fra utdanningssektoren og brenner for arbeidet med fagskolen og studenter. Den aller største motivasjonen i arbeidet med fagskolen, er å se studentenes reise gjennom læring og utvikling.

Relaterte artikler


Endelig har fagskolen fått studiepoeng!


Den nye fagskoleloven betyr økte rettigheter for studentene, og høyere status for...

Les mer

Hvordan er det å studere Omsorg for mennesker med nevrologiske lidelser?


Gunhild-Irene Vøllestad (50) er helsefagarbeider og har studert ved Fagskolen AOF...

Les mer

Vanlige spørsmål om Fagskolen AOF Norge


Lurer du på noe om AOF og fagskoleutdanning? Da finner du høyst sannsynlig svarene...

Les mer