Fagskole

5 grunner til at etterutdanning på Fagskolen AOF Norge er en god idé

Ønsker du å ta etterutdanning i oppvekst- eller helsefag, men trenger et par ekstra gode grunner for å la deg overbevise? Da er dette artikkelen for deg.

1. Finansierte studier

Det er få argumenter som kan måle seg med “noen andre tar hele regninga”. I dette tilfellet er det helt sant. Selv pensumbøkene kan du få delvis dekket av Lånekassen eller forbund du er medlem av. Du trenger altså ikke bekymre deg for å sitte igjen med gjeld i mange år, bare fordi du ville ha litt ekstra kompetanse.

 

2. Først ute på mange viktige felt

For deg som vil fordype deg i noen av de unike behovene som finnes i bransjen, kan AOF skilte med at vi jobber kontinuerlig med å tilpasse oss yrkene vi underviser i slik det ser ut i dag, med den spesialkompetansen som kreves. Vi er først ut, og ønsker alltid å være i front av utviklingen innen fagene vi underviser.

 

 

3. Det ligger sentralt

Skal du sjonglere jobb og studier, har du neppe lyst til å måtte pendle en time mellom jobb og studiested. Lokalene våre ligger sentralt i byene vi tilbyr studiene i. Enten du kjører bil eller kollektivt, skal ikke reisen føles som mer jobb enn det må.

 

4. Tilpasset for jobb ved siden av

De fleste som studerer ved AOF jobber ved siden av, så hele studieløpet er tilrettelagt på enten dag- eller kveldstid for å gjøre det så enkelt som mulig for deg. Det betyr også at underviserne vil vise forståelse om du en uke ikke kunne møte opp fordi du måtte jobbe overtid. Samtidig får du en fullverdig utdanning med emner, oppgaver, studiepoeng og vitnemål, noe som betyr at det stilles visse forventninger til egeninnsats.

Fagskole har fått anerkjennelse som høyere yrkesfaglig utdanning, bare lagt opp på en måte som lar deg slippe å si opp jobben for å få kompetansen til å gjøre jobben din bedre.

 

5. Det er praktisk rettet

Der veldig mange former for høyere utdanning foregår i en egen liten boble, og kanskje gir et lite sjokk når man skal ut i arbeidslivet, er studiene på AOF lagt opp slik at du kan ta mest mulig med deg ut i jobb med én gang.

Alle underviserne våre er oppdaterte på, og har erfaring fra yrkesfeltet. Vi har liten tro på at teori er noe vits i seg selv, om ikke det faktisk kan brukes til noe.

Mye av undervisningen baserer seg også på diskusjoner mellom studentene og underviserne, basert på deres erfaringer i arbeidslivet. Siden de fleste har mange års kunnskap å dra på, ville det vært dumt å ikke utnytte de ressursene best mulig.

Studiene avsluttes med en praksisperiode, som kan være på egen arbeidsplass, der du skriver en eksamensoppgave med tema du velger selv, basert på erfaringer du gjør deg i perioden.New call-to-action

Marthe Dirdal
Skrevet av Marthe Dirdal

Marthe Dirdal er rektor på Fagskolen AOF Norge. Hun har lang erfaring fra utdanningssektoren og brenner for arbeidet med fagskolen og studenter. Den aller største motivasjonen i arbeidet med fagskolen, er å se studentenes reise gjennom læring og utvikling.

Relaterte artikler


Endelig har fagskolen fått studiepoeng!


Den nye fagskoleloven betyr økte rettigheter for studentene, og høyere status for...

Les mer

Hvordan er det å studere Omsorg for mennesker med nevrologiske lidelser?


Gunhild-Irene Vøllestad (50) er helsefagarbeider og har studert ved Fagskolen AOF...

Les mer

Derfor er relasjoner så avgjørende for verneombudarbeidet


I Norge er vi heldige som har en sterk kultur for arbeidstakeres rettigheter. Det...

Les mer