Fagskole

Hva koster Fagskolen AOF Norge?

Ikke alle har lyst til å betale i dyre dommer for å ta etterutdanning. Med Fagskolen AOF Norge er det en ikke-eksisterende bekymring.

Når du har vært i jobb en stund og er vant til å få penger inn på konto hver måned, kan det være lite fristende å gå tilbake til skolebenken. Du har kanskje hørt skrekkhistorier om studielån som er ferdig betalte først etter tjue-tretti år, og er mildt sagt lite interessert i å bli en del av den statistikken. Selv om det finnes noen fagskoler som koster skjorta, er ikke Fagskolen AOF Norge blant dem. Du trenger knapt nok å betale en krone.

Gratis så lenge du kvalifiserer

Flere studier på Fagskolen AOF Norge er offentlig finansiert. Det betyr at du som er ansatt i for eksempel barnehage eller helseomsorg, og som oppfyller kravene, får dekket regninga om du tenker å søke på en av våre utdanninger som er knyttet til bransjen du jobber i. Alt du trenger å gjøre er å oppfylle opptakskravene til det studiet du ønsker å gå.

Det er altså ikke bare gratis for deg å studere ved Fagskolen AOF Norge, men det er til og med mulig å tjene penger ved siden av studiene siden det er deltidsstudier.


Usikker på noe om fagskole, studier eller lignende? Send inn dine spørsmål her!


Er det noen andre kostnader?

Vi er glad du spurte. Det er nemlig én ekstrautgift, og det er pensumlitteraturen, som ikke alltid er blant de billigste bøkene på markedet. Det vil neppe ruinere deg å kjøpe noen bøker, selv om de er dyrere enn den nyeste pocketen på Ark, men det er heller ikke noen vits i å betale for mye. Det finnes flere måter å finansiere bøkene du trenger også.

Studiene er godkjent av Lånekassen, så du kan søke stipend (og lån, om du skulle ønske det) til å dekke en del av ekstrakostnadene. Er du medlem av et forbund, burde du også høre med dem hvilke stipendordninger de har – sannsynligvis vil de også dekke noe av utgiftene.

Det er altså snakk om bittesmå summer for å studere ved Fagskolen AOF Norge, og når du er ferdig vil du også ha et trumfkort i baklomma under fremtidige lønnsforhandlinger. De virkelige kostnadene er litt tid og innsats, men når det gjelder penger skal det godt gjøres å ikke tjene på det hele.

Ofte stilte soørsmål om fagskole og AOFs oppvekstfag

Marthe Dirdal
Skrevet av Marthe Dirdal

Marthe Dirdal er rektor på Fagskolen AOF Norge. Hun har lang erfaring fra utdanningssektoren og brenner for arbeidet med fagskolen og studenter. Den aller største motivasjonen i arbeidet med fagskolen, er å se studentenes reise gjennom læring og utvikling.

Relaterte artikler


Veien til fagbrevet [infografikk]


Ved første øyekast kan veien til fagbrevet virke litt komplisert. Derfor har vi...

Les mer

Derfor burde du ikke være redd for fagprøven – ifølge prøvenemnda selv


Det er mange som gruer seg til fagprøven. Men prøvenemnda er der for å hjelpe deg.

...

Les mer

Kompetanse gir muligheter. Vil du bli truck-, kran- eller maskinfører?


Det er fremdeles mange jobbmuligheter der ute, som ikke tar lang tid å omskolere...

Les mer