Fagbrev

Hva koster det å ta fagbrev?

Mange som tar fagbrev, gjør det av økonomiske grunner. Selv om du må ut med noen kroner før du står med papiret i hånda, blir det å regne som en investering. Nå er ikke fagbrev akkurat uhorvelig dyrt heller, men dersom du tenker å ta et kurs i forkant, vil det koste litt ekstra.

Dette er heldigvis fullt mulig å få dekket, så vi anbefaler at du melder deg på kurset dersom du føler du trenger det. Ikke bare får du ny kunnskap og bekreftelse på det du allerede mistenker (men ikke er sikker på) at du kan, men du lærer også å skrive akademisk – noe som er nødvendig for teoriprøven.


Hva er utgiftene?

Skal du ta fagbrev, koster det rundt en tusenlapp hver for å melde deg på henholdsvis teoriprøve og praktisk fagprøve. Et teorikurs koster litt forskjellig avhengig av hvor mange timer det består av, men er definitivt hovedutgiften når du tar fagbrevet.

Prisen på teorikursene kan variere stort, og avhenger av hvilke fag det er snakk om og hvor mange timer kursene går over. Planlegger du å ta kurset ved AOF Norge, kan du slå opp i oversikten vår og selv se hva kurset du er interessert i koster.

Disse kursene er ikke obligatoriske, men er rett og slett et etterspurt tilbud for å lære det du trenger før teoretisk eksamen. Stoffet er på videregående nivå, og som regel relativt uproblematisk å lære seg, selv dersom du ikke har bestått videregående skole tidligere. Arbeidserfaring teller tross alt for ganske mye.

Les mer: Alt du trenger å vite om teorikurs til fagprøven

 

Hvordan finansiere kurs?

Du kan sannsynligvis hoste opp kr 2.000,- uten for store problemer, men skal du også ta kurs blir det fort mer aktuelt å få det finansiert. Da har du følgende muligheter:

  • Lånekassen – Kurset Teori til fagprøven er godkjent av Lånekassen, og du kan dermed søke lån (men ikke stipend) for å dekke deler av det.
  • LO – Er du medlem av et av LOs forbund kvalifiserer du høyst sannsynlig for stipend, selv om de eksakte forutsetningene varierer litt fra forbund til forbund. Du kan også potensielt søke støtte fra LOs utdanningsfond, eller OU-midler.
  • Bedriften – Flere bedrifter er villige til å støtte kursing og opplæring av de ansatte, slik at de kan skilte med større fagkompetanse. Hør med sjefen din om det er mulig å få finansiert hele eller deler av kurset.

Tar du kurset ved AOF Norge, kan du også velge å dele opp betalingen i opptil fire fakturaer, slik at du slipper å betale alt på én gang. Resten betales til fylkeskommunen din.

New call-to-action

Rune Sand
Skrevet av Rune Sand

Rune Sand er leder for 15 dyktige kompetanserådgivere innen fagbrev, som dekker nesten hele Norge. Vi svarer på alle spørsmål, og guider deg igjennom så du får det fagbrevet du trenger. Vi rådgir også når det kommer til finansiering.

Relaterte artikler


Hvordan få optimalt ut av internkontroll i norske kommuner


God internkontroll er en enorm ressurs for kommunen din, ikke bare noe du må gjøre...

Les mer

5 grunner til at etterutdanning på Fagskolen AOF Norge er en god idé


Ønsker du å ta etterutdanning i oppvekst- eller helsefag, men trenger et par ekstra...

Les mer

Derfor er konkreter en fantastisk smart måte å styrke barnas språk på


Skal du gjøre én ting for å styrke barnas språkmestring, burde du introdusere...

Les mer