Fagbrev Service og Samferdsel Bygg- og anleggsteknikk HMS

Kompetanse gir muligheter. Vil du bli truck-, kran- eller maskinfører?

Det er fremdeles mange jobbmuligheter der ute, som ikke tar lang tid å omskolere seg til.

Det er ikke lenge siden reiseliv, uteliv og servicebransjen var trygge yrkesveier for dem av oss uten høyere utdanning. Så slo 2020 ned som en bombe og gjorde livet fryktelig usikkert for hundretusenvis av mennesker. Mange lever nå av dagpenger og venter nervøst på at samfunnet skal åpne opp igjen.

Vurderer du å skifte beite, enten midlertidig eller permanent, vil vi slå et slag for at du lærer deg å kjøre truck, kran eller masseforflytningsmaskin (gravemaskin, hjullaster osv). 

 

En bransje som har klart seg godt

Mens næringslivet mange steder har stått i knestående, har lager-, industri-, bygg- og anleggsbransjene klart seg svært godt etter forholdene. 

Nå er det nok ekstra mange om beinet, så for å skille seg ut i mengden lønner det seg å kunne skilte med litt spesialkunnskap. Mange av rollene i disse bransjene krever nemlig et eget sertifikat for å kunne betjene utstyr og kjøretøy – fastlagt av lov, forskrifter og retningslinjer.

Én ting er å søke jobb som manuell lagermedarbeider. Kan du i tillegg vise at du er sertifisert truckfører, rykker du med ett opp mot toppen av bunken, forbi alle uten dette på CVen.

Som maskinfører er mulighetene mange, og kan du kjøre lastebil og/eller traverskran på lovlig vis åpnes det muligheter i flere bransjer.

 

Virtuelle kurs og trygge forholdsregler

Prosessen for å kunne få kompetansekort (førerkort) som kran-, truck og /eller maskinfører kan sammenlignes med det du må igjennom når du skal kunne ta førerkort. Du trenger både teoretisk og praktisk opplæring, samt bestå en teoriprøve og en oppkjøring. 

Teorikursene kan du nå gjennomføre som virtuell undervisning, mens fellesmodulen for kran-, maskin og truckførere er lagt opp som selvinstruerende e-læring. Modulene som ikke kan løses digitalt (grunnmodul, praktisk øvelseskjøring og oppkjøring) gjennomføres i små kohorter og med hensyn til alle gjeldende regler og anbefalinger for smittevern.

Du finner en oversikt over kursene du kan ta her, alle i regi av AOF med erfarne veiledere/instruktører med høy faglig og pedagogisk kompetanse.

 

En perfekt anledning til å ta kurs

Kanskje har du tenkt på å bytte jobb tidligere, og i så fall kan dette være en gyllen anledning til å gjøre virkelighet av det. 

Dersom du er permittert eller arbeidsledig, har du i det minste god tid til å ta kurs du kanskje ellers ville ha utsatt.

Så er det selvsagt mange som har dårligere råd nå enn de ellers ville hatt, noe som kan være en hindring for å søke seg inn på et kurs. Her vil vi anbefale at du tar kontakt med NAV, som kan ta regningen for kurs som vil få deg tilbake på arbeidsmarkedet. Det finnes også ulike stipend og støtteordninger som kan være aktuelle. 

Velger du å gripe muligheten? I så fall ønsker vi deg masse lykke til med et spennende nytt kapittel, og gleder oss til å se deg på et av våre kurs i 2021!

Finn ditt kurs her

 

Rune Sand
Skrevet av Rune Sand

Rune Sand er leder for 15 dyktige kompetanserådgivere innen fagbrev, som dekker nesten hele Norge. Vi svarer på alle spørsmål, og guider deg igjennom så du får det fagbrevet du trenger. Vi rådgir også når det kommer til finansiering.

Relaterte artikler


Derfor er konkreter en fantastisk smart måte å styrke barnas språk på


Skal du gjøre én ting for å styrke barnas språkmestring, burde du introdusere...

Les mer

Disse fem personlighetstrekkene gjør deg til en god leder


Hvilke faktorer er avgjørende for god ledelse i offentlig sektor? Her har vi samlet...

Les mer

Derfor sender stadig flere arbeidsgivere sine ansatte på fagbrev-kurs


Ansatte som får bekreftet at de er dyktige fagfolk, kommer også til å prestere...

Les mer