Fagskole

Dette bør du ha på plass før du returnerer til skolebenken

Litt nervøs for å skulle ta opp utdanningen igjen? Her er våre beste tips!

Om du i likhet med mange av våre søkere har vært i fast jobb i lang tid, er det ikke så rart om du har litt blandede følelser om å skulle tilbake til forelesninger, pensum og skriveoppgaver. Du er ikke alene, og studiene er bevisst lagt opp for studenter i din situasjon. Likevel skader det sjelden å stille forberedt, og om du følger disse rådene kan du være rimelig sikker på at du er klar.

Ha papirene i orden

Vi har allerede snakket om opptakskrav, men det skader ikke å gjenta det her, siden du ikke kommer inn på Fagskolen AOF Norge uten dette på plass. Du må enten ha relevant fagbrev, eller attest på minst fem års arbeidserfaring. I tillegg må du ha politiattest, noe som skaffes etter du har fått plass, men før du faktisk kan begynne undervisningen.

Sett av tid

Forelesningene foregår på kveldstid, så du er nødt til å sette av rundt fem timer ca. én gang i uka. Sørg også for å ha en plan for å lese pensum. Vi opplever at det tar de fleste rundt fem timer med egen lesing i uka for å komme gjennom alt sammen. Har du en fremdriftsplan, som for eksempel en time rett etter jobb, på bussen hjem, eller en halvtime i pausen, blir det lettere å komme inn i en god rutine.

Skaff materiale

Du trenger ikke å gå til noen store innkjøp, med unntak av pensumbøker og skrivesaker. Vi gir deg en liste over hva som trengs, så går du til innkjøp av bøkene selv. Ellers kan det være greit å ha blyant, viskelær og notatbok, men du trenger ikke stjele med deg fargeblyanter fra jobb (en klump plastelina er derimot påkrevd. Neida, joda).

Det er også viktig at du har tilgang på PC, for oppgaveskriving og tilgang til læringsplattformen.

Ta med egne interesser og erfaringer

På slutten av året skal du velge tema for din egen fordypningsoppgave, basert på praksisperioden og valgt problemstilling. Det skader ikke å begynne å tenke på det allerede nå (selv om du selvsagt får god hjelp og veiledning fra Fagskolen AOF Norge). Hva engasjerer deg på jobb? Hva ønsker du å lære mer om? Hvis du har det i bakhodet mens du er i barnehagen, så kan plutselig små øyeblikk eller hendelser bli kimen til noe mer. Kanskje vil det også få deg til å se deler av jobben som har blitt rutine i nytt lys?

Ellers oppfordrer vi også til å dele erfaringer og delta i debatt under selve undervisningen. Ettersom selv de ferskeste studentene ofte har mye erfaring, er oppvekstfagene ved Fagskolen AOF Norge litt unike i forhold til typiske universitetsfag. Mye av kompetansen sitter faktisk på andre siden av skolebenken. Det er det viktig å utnytte best mulig.

Ofte stilte soørsmål om fagskole og AOFs oppvekstfag

Marthe Dirdal
Skrevet av Marthe Dirdal

Marthe Dirdal er rektor på Fagskolen AOF Norge. Hun har lang erfaring fra utdanningssektoren og brenner for arbeidet med fagskolen og studenter. Den aller største motivasjonen i arbeidet med fagskolen, er å se studentenes reise gjennom læring og utvikling.

Relaterte artikler


Hvordan skaper du et godt samarbeid mellom tillitsvalgt og ledelse?


Et godt forhold til sjefen kan løse mye dersom konflikter oppstår.

...

Les mer

Hvordan skape motiverende personalledelse?


Personalledelse handler om mer enn å forvalte og administrere medarbeidere. Det...

Les mer

Hurra! Fagskolen AOF Norge er fagområdeakkreditert. Men hva betyr det?


Et kraftig kvalitetsstempel som vil gjøre skolen enda bedre i tiden fremover.

Les mer