Fagskole Service og Samferdsel

Tilpass deg digitaliseringen med en utdanning innen kontor- salg- og serviceledelse

Digitalisering er et hyppig brukt uttrykk i svært mange bransjer, og har vært det i lang tid nå. Ikke minst har det siste halvannet årets hendelser skapt en voldsom omstilling, som har endret hverdagen til dem av oss som har pleid å jobbe på kontor. Det føles allerede lenge siden hjemmekontor var noe du hovedsakelig tok for å være hjemme med sykt barn.

Fagforbundet har etterspurt mer tilgjengelig utdanning for kontor-, salg og service, særlig i forbindelse med dette. Dette er grunnen til at Fagskolen AOF Norge nå tilbyr et helt nytt deltidsstudium: Kontor-, salg- og serviceledelse.

 

En ny, digital hverdag for kontor, salg og service

For deg som jobber med kontoradministrasjon, salg eller service, har hverdagen antageligvis blitt en ganske annen i det siste. Kanskje kjenner du på bekymring for at stillingen din blir digitalisert bort i nær fremtid. Kanskje har du nylig blitt satt inn i en lederrolle, og fått litt mer å bite over enn du hadde sett for deg. Denne videreutdanningen kan hjelpe deg.

Fagskolen AOF Norges nye utdanning favner bredt, og vil gi deg et solid grunnlag for å håndtere utfordringene som dukker opp i jobben din. Selv om arbeidsplassen din er i endring, og mye kan digitaliseres, er det fremdeles bruk for deg. Det betyr bare at du vil trenge en litt annen type kompetanse.

Mye av dette handler om digitale systemer, kommunikasjon og ledelse. Videreutdanningen passer som hånd i hanske for deg som ønsker å supplere arbeidserfaring med et strukturert studieløp, uavhengig om du jobber med økonomi, HR eller andre administrative oppgaver.

 

Hva lærer du på Kontor-, salg- og serviceledelse?

Den nye utdanningen går over fire semestre, som rommer seks forskjellige emner. Siden du kun studerer på kveldstid, vil du få en utdanning tilsvarende ett år på fulltid over to år. Du får også 60 studiepoeng du kan ta med deg videre, om du ønsker å bygge utdanningen inn i et universitetsløp.

Emnene du skal gjennom (med noen stikkord om hvert av dem) er følgende:

  1. Kontor, administrasjon, salg og servicefagene i et samfunnsperspektiv

Studieteknikk, etikk, kommunikasjon og samfunn.

  2. Privat og offentlig sektor

Offentlig forvaltning vs private virksomheter, samt Lov- og avtaleverket.

  3. Kontor og IKT

Saksbehandling, elektronisk dokumentbehandling og IKT-systemer.

  4. Økonomi

Bedrifts- og offentlig økonomi, innkjøp, lønnsarbeid, skatter og avgifter.

 

  5. Markedsføring og salg

Strategi, forbrukeratferd, produktutvikling og merkevarebygging.

  6. Ledelse og personal

Ledelse, personalforvaltning, HMS og rekruttering.

Etter endt utdanning vil du bli enda mer selvstendig i jobben din, og vi kan nesten garantere at du vil tørre å ta på deg langt mer ansvar.

 

Ikke vent for lenge med å søke!

Kjenner du på en dragning mot videreutdanning innen kontor-, salg- og service, anbefaler vi at du søker snarest. Vi pleier å få en god mengde søkere, så det lønner seg å være raskt ute hvis du vil sikre deg en av plassene.

Det er ikke noe krav om at du skal bo i nærheten for å delta, så lenge du er i stand til å pendle. Full oversikt over utdanningene våre finner du her.

Utdanningen er som sagt lagt opp til at det skal være enkelt å studere ved siden av full jobb, og du betaler ingenting selv, utover pensumbøkene. Studiet er ellers finansiert av staten, siden det er etterspurt av fagforeningene.

Har du flere spørsmål, anbefaler vi at du leter etter svar her: Vanlige spørsmål om fagskole.

New call-to-action

 

Marthe Dirdal
Skrevet av Marthe Dirdal

Marthe Dirdal er rektor på Fagskolen AOF Norge. Hun har lang erfaring fra utdanningssektoren og brenner for arbeidet med fagskolen og studenter. Den aller største motivasjonen i arbeidet med fagskolen, er å se studentenes reise gjennom læring og utvikling.

Relaterte artikler


Krangling i barnehagen – hvordan lærer du barna å løse konflikter?


Det er mye snakk om å få mer læring inn i barnehagen, men det viktigste en femåring...

Les mer

Har du et tillitsbasert arbeidsmiljø?


I disse dager er det mye fokus på makt og samhandling på arbeidsplassen. I den...

Les mer

Målrettet miljøarbeid er et stort ansvar – hva betyr det for deg?


Profesjonelle miljøarbeidere er ikke bare i stand til å løse opp i...

Les mer