AOF Norge - Blogg

Hva koster Fagskolen AOF Norge?

Skrevet av Marthe Dirdal | 17. juli, 2017

Ikke alle har lyst til å betale i dyre dommer for å ta etterutdanning. Med Fagskolen AOF Norge er ikke det noen stor bekymring.

Når du har vært i jobb en stund og er vant til å få penger inn på konto hver måned, kan det være lite fristende å gå tilbake til skolebenken. Du har kanskje hørt skrekkhistorier om studielån som er ferdig betalte først etter tjue-tretti år, og er mildt sagt lite interessert i å bli en del av den statistikken. Selv om det finnes noen fagskoler som koster skjorta, er ikke Fagskolen AOF Norge blant dem. Du slipper å betale i dyre dommer.

Kun en liten studieavgift

Flere studier på Fagskolen AOF Norge er offentlig finansiert. Det betyr at du som er ansatt i for eksempel barnehage eller helseomsorg, og som oppfyller kravene, får dekket størsteparten av regninga om du tenker å søke på en av våre utdanninger som er knyttet til bransjen du jobber i. Alt du trenger å gjøre er å oppfylle opptakskravene til det studiet du ønsker å gå, og betale en liten studieavgift på 2000 kroner.

Fagskolen AOF Norge er dessuten lagt opp til å tas mens du er i jobb, så du slipper å bekymre deg for å gå ned i stillingsprosent for å få det til å gå rundt.

Er det noen andre kostnader?

Vi er glad du spurte. Det er nemlig én ekstrautgift, og det er pensumlitteraturen, som ikke alltid er blant de billigste bøkene på markedet. Det vil neppe ruinere deg å kjøpe noen bøker, selv om de er dyrere enn den nyeste pocketen på Ark, men det er heller ikke noen vits i å betale for mye. Det finnes flere måter å finansiere bøkene du trenger også.

Studiene er godkjent av Lånekassen, så du kan søke stipend (og lån, om du skulle ønske det) til å dekke en del av ekstrakostnadene. Er du medlem av et forbund, burde du også høre med dem hvilke stipendordninger de har – sannsynligvis vil de også dekke noe av utgiftene.

Det er altså snakk om ganske overkommelige summer for å studere ved Fagskolen AOF Norge, og når du er ferdig vil du også ha et trumfkort i baklomma under fremtidige lønnsforhandlinger. De virkelige kostnadene er litt tid og innsats, men når det gjelder penger skal det godt gjøres å ikke tjene på det hele.