Fleksibilitet er en av våre viktigste verdier, og vi strekker oss langt for å tilpasse oss ditt behov.

Kjenner du AOF fra før, vet du at vi tilbyr en lang liste med kurs, for alt fra anleggsmaskiner og smittevern til fagbrev og yrkesnorsk. Det er nok å ta av ved å lete direkte i katalogen.

Samtidig strekker vi oss langt for å være fleksible, og det betyr at du alltid kan ta kontakt med oss om det er noe du ikke finner på listen.

Tilpassede kurs finnes i flere varianter, og denne artikkelen vil gi deg oversikt over hva slags endringer du kan be om.

 

Legg opp kurs kun for egne ansatte (BIO)

Den kanskje vanligste varianten av skreddersydde kurs, er de som går på bedriftsintern opplæring (eller BIO). I så fall er det typisk snakk om en bedrift som ønsker seg noe av det som allerede finnes i katalogen, men vil ha det på egen arbeidsplass – eller hos AOF, men bare for egne ansatte.

Et typisk eksempel er en arbeidsgiver som gjerne vil ha faglærte ansatte, og dermed spanderer et fagbrevkurs på alle som ikke har det allerede. Vi skrev for en stund siden om Rozina som jobber med salg på Gardermoen, som fikk satt opp et tilrettelagt fagbrevkurs  som gjorde det lettere for klubbmedlemmene å delta.

Dette kan faktisk gjøres på rekordtid. Vi har eksempler på forespørsler som har kommet inn en fredag ettermiddag, og vært klare til å starte opp mandagen etter.

 

Statlige midler for omskolering og opplæring

Da korona begynte å skape trøbbel i arbeidslivet, satte staten av egne midler til bedriftsintern opplæring, blant annet for å gjøre det lettere for folk å omskolere seg. Slik kan de ta over andre oppgaver fremfor å bli permittert. Disse midlene finnes fortsatt.

Det er også mange i utsatte næringer, som reiselivsbransjen og service-bransjen, som har benyttet anledningen til å skaffe mer kompetanse. Slik kan de stille sterkere i en tid med mange innstramminger.

Dette gjøres gjerne via en rekke forskjellige bransjeprogrammer som du alene kan ta på nett når som helst, uten å måtte få med resten av bedriften din.

Du søker via fylkeskommunen din, men vi anbefaler sterkt å få hjelp av AOF Norge  til å formulere søknaden. Vi kan også bistå med å finne ut hva slags kurs som vil være mest gunstig for din arbeidsplass.

 

Sett opp kurs som ikke eksisterer ennå

Mens størsteparten av de skreddersydde kursene handler om å sette opp varianter av det som allerede finnes i katalogen, har du også mulighet til å be AOF Norge om å danne et helt nytt kurs for deg.

Vi er en stor organisasjon med et veldig bredt kompetansefelt, og har i tillegg et omfattende nettverk utenfor organisasjonen som vi kan benytte oss av ved behov. Vi kan finne dyktige eksperter på det aller meste.

Har du nok deltakere i bedriften din, er det bare å ta kontakt, så finner vi noen som kan det du trenger kunnskap om. 

 

Digitale kurs for en digital tid

Siden 2020 har det blitt mye mer populært å utføre kursene digitalt – først av nødvendighet, og deretter også av praktiske årsaker. Alle fysiske kurs kan også tas digitalt i perioder der fysisk oppmøte ikke er mulig, og dersom du ønsker deg en digital utgave av et ellers fysisk kurs, er det noe du kan be om å få tilrettelagt.

Noen av de mest populære kursene våre de siste årene er opplæring i Teams og digitale arbeidsmetoder – og vi har ansatt en egen Teams-ekspert på fulltid. Det er et godt eksempel på noe som tidligere var et nisjekurs, men nå har blitt en fast del av katalogen.

Nysgjerrig på om AOF kan fikse et kurs du ønsker deg? Ta kontakt med oss, så finner vi ut hvordan vi løser det!

New call-to-action

Rune Sand
Skrevet av Rune Sand

Rune Sand er leder for 15 dyktige kompetanserådgivere innen fagbrev, som dekker nesten hele Norge. Vi svarer på alle spørsmål, og guider deg igjennom så du får det fagbrevet du trenger. Vi rådgir også når det kommer til finansiering.

Relaterte artikler


Er lek og moro i barnehagen egentlig bare lek og moro?


Lek har mange viktige funksjoner for barna. Vi skal ta for oss tre av dem.

Les mer

Hvordan hjelpe barnas språkutvikling når norsk ikke er morsmål?


Barna i norske barnehager har ikke nødvendigvis norsk som morsmål lenger. Dette er...

Les mer

Slik kombinerer du jobb og praksis med Fagskolen AOF Norge


Siden studiene på Fagskolen AOF Norge foregår ved siden av jobb, får vi ofte...

Les mer