Oppvekstfag Helsefag Fagbrev Service og Samferdsel Bygg- og anleggsteknikk Fagprøve

Slik kan du få skreddersydde kurs fra AOF Norge

Fleksibilitet er en av våre viktigste verdier, og vi strekker oss langt for å tilpasse oss ditt behov.

Kjenner du AOF fra før, vet du at vi tilbyr en lang liste med kurs, for alt fra anleggsmaskiner og smittevern til fagbrev og yrkesnorsk. Jeg sitter selv for tiden og lager prisliste på kursene, og tar meg selv i å nesten bli sjokkert over hvor mange kurs vi har i porteføljen.

Samtidig jobber vi etter en verdi om å være fleksible (og det står i «om oss»-teksten på nettsiden, så det er offisielt!), og det betyr at du alltid kan ta kontakt med oss om det er noe du ikke finner på listen.

Tilpassede kurs finnes i flere varianter, så jeg tenkte rett og slett å skrive et lite innlegg for å forklare hvordan det hele fungerer.

 

Legg opp kurs kun for egne ansatte

Den kanskje vanligste varianten av skreddersydde kurs, er de som går på bedriftsintern opplæring (eller BIO). I så fall er det typisk snakk om en bedrift som ønsker seg noe av det som allerede finnes i katalogen, men vil ha det på egen arbeidsplass – eller hos AOF, men bare for egne ansatte.

Et typisk eksempel er en arbeidsgiver som gjerne vil ha faglærte ansatte, og dermed spanderer et fagbrev-kurs på alle som ikke har det allerede. Jeg skrev for en stund siden om Rozina som jobber med salg på Gardermoen, som fikk satt opp et tilpasset fagbrev-kurs  som gjorde det lettere for klubbmedlemmene å delta.

Dette kan faktisk gjøres på rekordtid. Vi har eksempler på forespørsler som har kommet inn en fredag ettermiddag, og vært klare til å starte opp mandagen etter (etter en del overtidsjobbing i helgen).

 

Statlige midler for omskolering og opplæring

I korona-året 2020 har staten satt av egne midler til bedriftsintern opplæring, blant annet for å gjøre det lettere for folk å omskolere seg, slik at de kan ta over andre oppgaver fremfor å bli permittert. 

Det er også mange i utsatte næringer, som reiselivsbransjen og service-bransjen, som har benyttet anledningen til å skaffe mer kompetanse. Slik kan de stille sterkere i en tid med mange innstramminger.

Dette gjøres gjerne via en rekke forskjellige bransjeprogrammer som du alene kan ta på nett når som helst, uten å måtte få med resten av bedriften din.

I 2021 er det satt av 200 millioner kroner av statsbudsjettet til å fortsette disse tiltakene. Du søker via fylkeskommunen din, men vi anbefaler sterkt å få hjelp av AOF Norge eller en annen proff kurstilbyder til å formulere søknaden. Vi kan også bistå med å finne ut hva slags kurs som vil være mest gunstig for deg og de andre på arbeidsplassen.

 

Sett opp kurs som ikke eksisterer ennå

Mens størsteparten av de skreddersydde kursene handler om å sette opp varianter av det som allerede finnes i katalogen, har du også mulighet til å be AOF om å danne et helt nytt kurs for deg.

Vi er en stor organisasjon med et veldig bredt kompetansefelt, og har i tillegg et stort nettverk utenfor organisasjonen som vi kan benytte oss av ved behov.

Har du nok deltakere i bedriften din, er det bare å ta kontakt, så finner vi noen som kan det du trenger kunnskap om. 

 

Digitale kurs for en digital tid

Mens fysisk oppmøte er vanskelig å få til, er alle kursene våre digitale. Men virtuelle klasserom er ikke bare et praktisk verktøy for å få kursene til å gå sin gang selv når verden står på hodet – det er også noe vi har blitt skikkelig gode på.

Noen av de mest populære kursene våre i 2020 var nettopp opplæring i Teams og digitale arbeidsmetoder – noe som har ført til at vi faktisk har ansatt en ny Teams-ekspert i 2021 på fulltid. Det er et godt eksempel på noe som tidligere var et nisjekurs, men nå har blitt en fast del av katalogen.

Nysgjerrig på om AOF kan fikse et kurs du ønsker deg? Ta kontakt med oss, da vel, så finner vi ut hvordan vi løser det!

Skreddersydde kurs for din bedrift

Rune Sand
Skrevet av Rune Sand

Rune Sand er leder for 15 dyktige kompetanserådgivere innen fagbrev, som dekker nesten hele Norge. Vi svarer på alle spørsmål, og guider deg igjennom så du får det fagbrevet du trenger. Vi rådgir også når det kommer til finansiering.