Fagbrev Service og Samferdsel Bygg- og anleggsteknikk HMS

Gjør deg klar til å ta fagbrevet med et eget kurs i yrkesnorsk

Ønsker du deg fagbrev, men er redd for å ta eksamen og fagprøven på norsk? Disse kursene lærer deg det du trenger for å lykkes.

Det er mange som jobber uten formell utdanning, og ønsker seg et bevis på at de kan faget sitt. Da er fagbrevet eller svennebrevet gjerne neste skritt. Du må nemlig ikke ha studert et yrkesfag i flere år for å ta det – har du jobbet fem år eller mer i yrket ditt, teller det som realkompetanse, og gir deg lov til å ta fagprøven.

Her er det mange med utenlandsk bakgrunn som nøler litt. For å få fagbrevet er du blant annet nødt til å ta en skriftlig eksamen, og den skal skrives på norsk. 

AOF Norges egne yrkesnorsk-kurs er derfor perfekte for deg som gjerne vil bli flinkere i norsk, og har spesielt fokus på fagspråk, faguttrykk og HMS.

 

Hvilke kurs i yrkesnorsk finnes?

Yrkesnorsk er ikke bare ett kurs, men finnes i flere varianter for forskjellige yrker. Noen populære kurs er reiseliv, servitør, renhold og resepsjon.

Er du for eksempel renholder, og synes det er vanskelig å snakke norsk om mikrobiologi og kjemiske produkter, kan dette kurset være nøyaktig det du trenger.

Mens kursene foregår på norsk, er nivået på språket tilpasset etter deltakerne. Du trenger hverken å være redd for at det skal bli for komplisert, eller for enkelt. Vi kan nærmest garantere at du vil føle deg mye tryggere på norsken din, så du kan begynne veien til fagbrevet etter at du er ferdig.

 

Hvordan er kursene lagt opp?

Du har mulighet til å ta kursene på litt forskjellige måter, avhengig av hva som er tilgjengelig for øyeblikket, og for ditt yrke. Mange av dem foregår over nett, enten via virtuell undervisning over Teams, eller som nettkurs du kan ta i ditt eget tempo.

Dersom du tar varianten med live undervisning, er det typisk fire timer på kveldstid i 15 uker – 60 timer totalt. Nettkurset kan du gjøre unna på rundt 12 (men går så klart mindre i dybden, og du får ikke mulighet til å diskutere med andre).

Selv dersom du ikke har tenkt å ta fagbrev med det samme, kan det være en helt super anledning til å øve deg på språket sammen med andre kollegaer i bransjen din.

 

Ser vi deg kanskje på et av kursene?

New call-to-action

Rune Sand
Skrevet av Rune Sand

Rune Sand er leder for 15 dyktige kompetanserådgivere innen fagbrev, som dekker nesten hele Norge. Vi svarer på alle spørsmål, og guider deg igjennom så du får det fagbrevet du trenger. Vi rådgir også når det kommer til finansiering.

Relaterte artikler


Hva er egentlig fagskole og hva får du ut av det?


Fagskole er et perfekt alternativ til universitet eller høyskole for deg som...

Les mer

5 grunner til at etterutdanning på Fagskolen AOF Norge er en god idé


Ønsker du å ta etterutdanning i oppvekst- eller helsefag, men trenger et par ekstra...

Les mer

Så mye tid må du sette av til fagskolen


Hvem har tid til å studere når du samtidig jobber fulltid? Svar: De aller fleste....

Les mer